top of page

De folkloristische vlasdag op zondag 25 juni 2023 is toe aan de 20ste editie.


Naast de vele vlasbewerkingen die we demonstreren zoals repelen en zwingelen zijn tal van andere oude ambachten te zien. De Lister motoren die vroeger de vlasmachines aandreven zijn ook draaiende te bewonderen.


Een greep uit het aanbod van ambachten: houtdraaier, pottenbakker, gareelmaker, touwslager, herborist, notenbrander, pitfire keramiek, miniatuurwerktuigen.

glas graveren, weven , steenkapper.Gedurende de gehele dag kan er genoten worden van demonstraties van de aloude bolsport en wie zin heeft kan eens meedoen natuurlijk.


Onze plaatselijke Raoul de Geeter is er met zijn draaiorgel om de nostalgische sfeer te versterken.De kinderen kunnen zich laten schminken en er zijn een tiental oude volksspelen. Op het springkasteel kunnen ze hun energie kwijt. Die energie kan dan weer aangevuld worden met een lekkernij van het Droomijsje.


Op het terras is er muziek en vertier. Vanaf 13.00 zijn er optredens van De Djeedse Zangmerels met dit jaar muzikale begeleiding van een accordeon.Met een koffie en versgebakken wafel genieten van de muziek, wat wil je meer? liever een ijsje dat kan ook.
Het beloofd een leuke dag te worden,dus van harte welkom op de vlasdag te Eede.

bottom of page